Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Ми повинні донести до міжнародних партнерів, що відбувається з тиском на ПЦУ в Криму – Джапарова

    В ефірі «Радіо Свободи» топ-чиновниця Міністерства закордонних справ України Еміне Джапарова розповіла про інструменти, які мають допомогти зберегти Православну церкву України у Криму.
    Про це пише «Гордон» з посиланням на радіостанцію.
    Еміне Айяровна зазначила, що найпершою метою є донести до міжнародних партнерів України інформацію про тиск на церкву. За її словами, з ПЦУ досягнуто домовленість по деяких заходах у рамках міжнародних організацій.
    «Це інструмент публічності. Він, можливо, скептикам видасться неефективним, але на сьогодні, я вважаю, є одним із головних. І ми домовилися із Климентом (архієпископом Сімферопольським і Кримським Православної церкви України) про певні практичні кроки, як ми будемо рухатися», – сказала Джапарова.
    Нагадаємо, що в липні поточного року архієпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту в день 20-річчя його архієрейської хіротонії російські окупанти вручили постанову про знесення храму в Євпаторії.
    Після цього, за сприяння Еміне Джапарової, Православна церква України приєдналась до ініційованої міністром закордонних справ України Платформи міжнародної дії зі звільнення Росією українських політв’язнів.
    9 серпня 2020 року, архієпископа Климента (Куща) було возведено в сан митрополита.

    Найсвіжіше

    Популярне