П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ встановила окремий день пам’яті за загиблими у війні з Росією, жертвами Голодомору і вбитими під час Революції гідності

    Священний Синод Православної Церкви України ухвалив у Дмитрівську поминальну суботу звершувати молитви за всіх в Україні голодом заморених, вбитих під час Революції гідності та загиблих внаслідок агресії Російської Федерації на Сході України.
    Про це повідомляється в офіційному сайті ПЦУ.
    Священний Синод постановив у суботу напередодні дня пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського 26 жовтня (8 листопада за новим стилем) згадування пам’ять всіх, в Україні «голодом заморених, вбитих під час Революції гідності та загиблих внаслідок агресії Російської Федерації на Сході України».
    Цього року Дмитрівська поминальна субота припадає на 7 листопада.
    У ПЦУ наголосили, що не будуть пов’язувати, як у РПЦ, Димитрівську поминальну суботу із так званою «Куликовою битвою», а продовжить традицію українського духовенства звершувати в цей день заупокійне богослужіння за всіх в Україні голодом заморених, вбитих під час Революції гідності та загиблих внаслідок агресії Російської Федерації на Сході України.
    Варто зазначити, що до того молитви за Героїв небесної сотні лунали у пам’ятні дні пов’язані із Революцією гідності. Те ж саме стосується і поминання жертв Голодомору 33-34 рр. За загиблих внаслідок агресії РФ духовенство ПЦУ молитися, щонеділі і щодня у великих містах. Щомісяця відбуваються окремі молебні перед меморіалами полеглим військовослужбовців, або їх фотографіями у храмах. Тепер таке вшанування матиме, ще й окремий особливий день.
    Нагадаємо, Митрополит ПЦУ митрополит Епіфаній освятив оновлену Стіну пам’яті Героїв України.

    Найсвіжіше

    Популярне