Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вирішили розформувати захоплений Сєргієм Романовим Середньоуральський монастир. Що це змінить?

    Очільник Єкатеринбурзької єпархії Російської православної церкви митрополит Кіріл (Наконечний) прийняв рішення перевести всіх монахинь, послушниць і священників Середньоуральського жіночого монастиря в інші монастирі.
    Про це інформує «Ахилла» з посиланням на «РІА Новості» та пресслужбу Єкатеринбурзької єпархії.
    Нагадаємо, що, в даний час, контроль над монастирем зберігає позбавлений сану бунтівний схиігумен Сєргій Романов.
    В єпархії таке рішення пояснюють необхідністю звільнити насельників від «згубного впливу схимонаха Сєргія, який отруює душі розколом». Митрополит Кіріл (Наконечний) закликає всіх повернутись до монашого подвигу там, де дійсно протікає монастирське життя.
    Втім, досі не зрозуміло як саме в РПЦ збираються перевести насельників то інших обителей. Досить сумнівною виглядає перспектива, що монашки, насельники і священники добровільно залишать Середньоуральський монастир. Тож важко припустити, що рішення митрополита Кіріла (Наконечного) дійсно здатне щось змінити.
    В той же час, у самому монастирі вже відреагували на єпархіальне рішення.
    У заяві Всєволода Могучєва, який є представником Сєргія Романова, звучить наступне: «Бойова тривога! Оголошуємо всім, що вийшов указ єретика, екуменіста і сатаниста Кіріла Наконечного про розгін Середньоуральського монастиря. Заявляємо, що розігнати монастир можна лише насильницькими карательними методами. Настав час захистити православні святині – всім православним – приїздіть і вставайте на захист монастиря. Всі на хресну ходу!».
    Тож із впевненістю можна сказати те, що історія лиш розпочинається.

    Найсвіжіше

    Популярне