Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільника РПЦвУ Онуфрія привітав Сербський патріарх, але забув привітати Кіріл (Гундяєв)

    Митрополита Онуфрія (Березовського) привітав із річницею головування в РПЦвУ сербський патріарх Іриней. Що цікаво, вітання від патріарха Російської церкви Кіріла (Гундяєва) не було опубліковане на ресурсах так званої УПЦ МП.
    Офіційний сайт РПЦвУ опублікував привітання церковних єрархів на адресу Онуфрія (Березовського) з нагоди його 6 річниці на пості глави Російської церкви в Україні.
    У переліку є вітання Сербського патріарха Іринея, глави Польської православної церкви митрополита Савви та очільника церкви Чеських земель і Словаччини митрополита Ростислава. Загалом три предстоятелі із 15 Православних Церков привітали Онуфрія. Не надто густо і рясно вітають Березовського. Можливо це пов’язано із програшною політикою, яку веде Онуфрій із початку свого правління.
    Цікаво, що серед вітань немає вітання від Російської православної церкви. Не зрозуміло з яких причин це сталось. Чи Кіріл (Гундяєв) справді демонстративно «забув» за Онуфрія і навіть не доручив привітати його якомусь рядовому єпископу, чи можливо РПЦвУ соромиться вітань від Російської церкви і хоче показати себе незалежною від Кремля таким чином?
    На засіданні Синоду РПЦвУ знову заявляла, про себе, як про найнезалежнішу церкву і похвалились грамотою від московського патріарха Алексія ІІ. На думку керуючого справами Антонія (Паканича) РПЦвУ має такі широкі права автономії, які навіть деякі автокефальні церкви не мають.

    Найсвіжіше

    Популярне