Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Прибічники бунтівного Сєргія Романова відреагували на відлучення від Церкви

    «Армія» скандального позбавленого сану схимонаха Сєргія Романова  піддала критиці рішення митрополита Єкатеринбурзького Кіріла (Наконечного) про відлучення від Церкви самого Романова і його прихильників.
    Про це пише «URA.NEWS» з посиланням на слова Всєволода Могучєва, який протягом тривалого часу є представником схимонаха Сєргія.
    Перед цим, митрополит Кіріл заявляв, що «кожен повинен визначитись, що для нього важливіше: Христова Церква, чи чарівність особистості колишнього схиігумена Сєргія». Архієрей назвав усіх, хто підтримує православного бунтівника, розкольниками і відлучив від Церкви.
    Всеволод Могучєв дозволив собі досить радикально відповісти на слова митрополита Російської православної церкви.
    «Я не розумію, як людина (митрополит Кіріл Наконечний – ред.), який давно відійшов від Бога і є єретиком, може відлучати православних людей від Російської православної церкви», – прокоментував він рішення митрополії.
    Отже бачимо, що протистояння офіційної РПЦ і захопленого Сєргієм Романовим монастиря перейшло у фазу, коли протилежні сторони «міряються» істинністю свої віри і не цураються вдаватись до гучних взаємних звинувачень та образ. Тож чим і коли скінчиться «битва православних» у Росії, на разі, спрогнозувати досить складно.

    Найсвіжіше

    Популярне