Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Кримська єпархія «УПЦ МП» підтримує російську пропаганду про «Велику вітчизняну війну»

    На офіційному сайті Кримської єпархії «УПЦ МП» було опублікований проєкт «Повернення імені», директора Благодійного фонду «Росія – Абхазія» Скворцова Г.П. Кримська єпархія «УПЦ Московського патріархату» в Криму підтримує пропагандистську ідею «Великої вітчизняної війни» і перемоги «радянського народу» й применшує вклад інших держав у цій війні на догоду радянській і російській пропаганді.
    «У рамках проєкту планується розміщення в мечетях і православних храмах списки в’язнів загиблих в полоні німецьких нацистів в м. Джанкой, м. Сімферополі, Феодосія, смт. Леніно», – йдеться на сайті.
    На храмах «УПЦ МП» будуть вивішені плакати із георгієвськими стрічками, та гаслами про «Велику вітчизняну війну». Також сайт «УПЦ МП» опублікував статтю про Івана Федорова. Серед іншого у статті на фото також попала книга «Летопись России».
    Це ще один щабель у пропаганді «русского міру» та в переписуванні історії в окупованому Росією Криму.
    Зауважимо, що у 2015 році Верховна Рада України ухвалила пакет законів з декомунізації. Один із них уперше запроваджував на законодавчому рівні термін «Друга світова війна 1939-1945 років» замість існуючого до того часу радянського пропагандистського терміну «Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років».
    У 2017 році були в Україні були внесені зміни й у закон про статус ветеранів війни. Термін «Велика Вітчизняна» замінили на «Другу світову», а хронологічні межі – на 1939—1945 роки. Втім, виявилося, що змін у законодавстві було недостатньо. Окремим чиновникам довелося пояснювати начебто очевидні речі – що радянсько-фінська війна була складовою Другої світової війни.
    Нагадаємо, На Київщині сталася сутичка між вірянами РПЦвУ і місцевими мешканцями. Також на Закарпатті віряни РПЦвУ побили жінку, яка разом з громадою захотіла перейти в ПЦУ.

    На фото сайту УПЦ МП видно книгу “Летопись России”.

    Найсвіжіше

    Популярне