Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Представник РПЦ вразив недолугою відповіддю на слова Вселенського патріарха Варфоломія І

    Глава синодального відділу Московського Патріархату по взаємовідносинам із суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда відзначився невіглаством під час спроби спростувати заяву Вселенського Патріарха.
    Лєгойда намагався заперечити тезис, що весь руський благочестивий народ є духовними чадами Константинополя. Аргументи представника РПЦ абсолютно очікувано стосувались України.
    «Дії Константинопольського Патріархату в Україні не відповідають образу Церкви-матері, якої він себе вважає у відношенні до РПЦ», – заявив Лєгойда. Його слова наводить «Красная весна» з посиланням на Telegram-канал очільника синодального відділу.
    На думку російського православного діяча, дії патріарха Варфоломія І принесли багато страждань, які «відлунюють болем у серцях кожної російської людини».
    Владімір Лєгойда зазначив: «Звядси руський народ прийняв християнство, прийняв хрещення – заявив Патріарх (Варфоломій І – ред.). Точку зору самого народу, звісно, ніхто уточнити не потрудився», – досить несподівано для здорового глузду сказав роспатріот.
    Отже, «точка зору російського народу» має вищу силу, аніж історичні факти. Ось він – апогей думки сучасного філософа з «русского міра». Історична дійсність формується «точкою зору» сучасних росіян.
    Втім добре, що Лєгойді вистачило сміливості відкрито зізнатись у підступному прийомі маніпуляції історією. Його слова слугують незаперечним доказом масштабних фальсифікацій, на яких базується сучасна кремлівська ідеологія.
    Нагадаємо, що у неділю 9 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій І, під час богослужіння в одному з храмів Російського Пантелеймонового монастиря на горі Афон, промовив: «Це благословенна зустріч батька з його дітьми сьогодні, тому що, якщо весь руський благочестивий народ є духовними чадами Константинополя, тим більше ви, що живуть тут, – наші діти». Його слова викликали шквал критики в російських та проросійських інформаційних виданнях.

    Найсвіжіше

    Популярне