Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В РПЦвУ вирішили заробити на школярах

    У місті Почаєві клірики місцевої лаври, яка перебуває у користуванні Російської православної церкви в Україні («УПЦ МП»), вигадали безпрограшний бізнес-план.
    На ділянці землі, що є у власності монастиря і перебуває поруч зі школою, звели магазин канцелярських та шкільних товарів.
    Про це повідомляє «РІСУ» з посиланням на видання «За Збручем».
    Згідно з інформацією Почаївської міської ради, вказана ділянка землі належить Почаївській духовній семінарії, а цільове призначення – не комерційне. Зазначена територія має використовуватись виключно для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.
    Втім, для відкрито проросійського кліру Почаївської лаври ігнорування законодавства України не є чимось незвичним. Торгівля безакцизним алкоголем, ювелірними виробами, розробка кар’єрів без жодного дозвільного документу давно стала для них загальною практикою.
    І тепер, РПЦвУ вирішила заробити на потребах школярів у місці, де комерція не передбачена взагалі. Можливо, багато хто був би згоден змиритися з тим, що згаданий монастир зі святині перетворюється на бізнес-структуру, якби левову частку діяльності кліру обителі не складала антиукраїнська діяльність.
    Раніше «Духовний фронт» писав, що журналісти видання «За Збручем» проаналізували тексти молитов акафістника, який продається у Почаївській лаврі РПЦвУ і знайшли там багато молитов за російську державу.

    Найсвіжіше

    Популярне