Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Луганщині будують храм ПЦУ: Вже привезли перші дзвони

    У Сватовому на Луганщині будують храм Православної церкви України. Його будівництво почалося восени 2018. Поруч з ним дзвіниця, для якої вже привезли нові дзвони. Поки триває будівництво віряни ходять на службу у будівлі поруч.
    Про це повідомляє місцевий сайт Svatove.city.
    Паралельно з храмом тут будується дзвіниця. Вона буде заввишки 12 метрів. Добудувати дзвіницю планують до свята Покрови —14 жовтня 2020. Її вже освятили. Настоятель храму протоєрей Дмитро Романків розповідає, у дзвіниці буде чотириметровий фундамент, далі сходи, арки, самі ж дзвони будуть на дев’ятиметровій висоті.
    Отець Дмитро показав, як звучать нові дзвони з майбутньої дзвіниці. Їх привезли з Володимира-Волинського. Дмитро Романків каже, дзвонів буде сім. Найбільший важитиме більше 300 кілограмів. Допомагали розрахувати будівлю дзвіниці з врахуванням ваги дзвонів місцеві архітектори
    Основна будівля храму Покрови Пресвятої Богородиці будуються поруч зі старою, де поки проводять службу. Будівлю нового храму звели вже на чотири метри над землею. Тут вже є центральний вхід у храм і дві кімнати.
    Проєкт церкви Покрови Пресвятої Богородиці розробили два роки тому. Тоді ж обрахували і кошторис — на той час на будівництво храму потрібно було більш 5 мільйонів гривень. Зараз Дмитро Романків каже, сума зросла до восьми через здорожчання будматеріалів і підвищення оплати праці людям. Храм будують на пожертви парафіян. За словами отця Дмитрія, першу службу у новому храмі мають відправити у 2021.
    Видання Svatove.city нагадує, освячення наріжного каменю під будівництво храму відбулося на свято Покрови Пресвятої Богородиці у жовтні 2018. Цього ж року восени на майданчик привезли перші будматеріали. Активно будівництво стартувало навесні 2020.
    Сюжет про будівництво зняли кореспонденти телеканалу «Суспільне Донбас».

     

    Найсвіжіше

    Популярне