Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    До Дня Незалежності всією Україною пронесуть «Прапор єдності»

    Акція «Прапор єдності» – це один з етапів підготовки до Дня Незалежності України. 20-ти метровий стяг мандрує нашою державою та обʼєднує українців. Кожен охочий може написати на прапорі свої побажання Батьківщині та українцям.
    «Раніше в  кожній області вишивали рушничок, потім їх зшивали і це було як єднання українських областей, але пізніше ці рушнички розрізали на окремі частинки – така символічна дія»,розповіла виданню ПІК громадська активістка Галина Дичковська.
    Тому одну ідею вирішили замінити на іншу. Пошили прапор і він розпочав свою подорож з Полтави.
    Український стяг вже побував у багатьох містах України – у Сумах, Черкасах, Дніпрі, Добропіллі, Кривому Розі, Харкові, Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні, Одесі, Чернівцях, Коломиї, Франківську, Яремчі…
    На Яблуницькому перевалі його передали друзям із Закарпаття. Потім 20-ти метровий стяг поїде до Львова,Тернополя і Хмельницького, щоб на День Незалежності його пронесли на Марші Нескорених у Києві.

    У Івано-Франківську організаторка акції, Наталія Перцович, зазначила: “Україна – Є! Україна має бути завжди! І жоден ворожий умисел і затія не втілиться, завдяки нашій єдності та бажанню бути вільними!”
    «Сьогодні, коли хочуть знищити нашу мову, віру, національність, державний прапор України як ніколи потребує нашого захисту. Як народ, як сильна нація ми повинні стати на захист усього українського. Прапор – це символ, під яким борються військові на сході. Це символ, з яким ми виходимо протистояти ворогові. Символ єдності. Сподіваюсь, до 23-го серпня, до Державного Дня прапора на цьому стягові залишать свої підписи мешканці усіх міст України. Це свідчитиме про цілісність країни, про те, що є люди, готові боротися і захищати національні символи», – сказав під час виступу депутат Івано-Франківської міської ради Степан Руднянин.
     

    Найсвіжіше

    Популярне