Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: Незаконні збройні формування РФ продовжують порушувати міжнародні конвенції

    Митрополит Епіфаній заявив, що окупантські збройні формування РФ не лише напали на медичний персонал, що є неприпустимим, але й здійснили наругу над тілом Миколи Ільїна та продовжують порушувати міжнародні конвенції.
    Про це він заявив у Міжнародний день «Лікарі світу за мир».
    «Нещодавно ми усією країною прощалися із військовим медиком Збройних сил України Миколою Ільїним, який був розстріляний збройними формуваннями російських окупаційних сил. Він був підступно вбитий під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця, попри те, що було погоджено режим тиші, а евакуаційна група була маркована білими пов’язками на жилетах та білими касками. Окупантські збройні формування не лише напали на медичний персонал, що є неприпустимим, але й здійснили наругу над тілом Миколи Ільїна. Сьогодні – Міжнародний день «Лікарі світу за мир», який слугує нагадуванням усьому людству про те, що медики також борються на фронті війни – однак на війні за людське життя із самою смертю. Тож ніхто не має права жодним чином перешкоджати, а тим паче загрожувати, виконувати лікарям їхні обов’язки. Це право їм гарантують міжнародні конвенції. Незаконні збройні формування Російської Федерації на Сході України продовжують їх порушувати і надалі», – сказав Митрополит Епіфаній.
    Він запевнив що молиться за спокій душ усіх медиків, які виконали свій обов’язок, свою місію навіть під загрозою смерті.
    «Чи зазнали поразки вони у цій війні за життя? Ні, адже здобули життя вічне, яке Господь Ісус Христос дарував нам, власне, перемігши саму смерть. Просімо у Нього також про безпеку для тих лікарів, які продовжують оберігати здоров’я наших захисників. Віримо, що разом із Богом нам під силу здобути справедливий мир, за який так відважно борються зокрема і медичні працівники», – сказав пердстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне