П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У Варшаві затримали активістів, які вчепили на статую Христа прапори ЛГБТ і хустки із емблемою Антифа

    У Варшаві затримали активістів, які вчепили на знамениту статую Ісуса Христа «Sursum Corda» веселкові прапори ЛГБТ і хустки із емблемою Антифа та залишили листівки зі своїм маніфестом.
    Про це повідомляє eadaily.com.
    «За образу релігійних почуттів і осквернення пам’ятників у Варшаві співробітники поліції затримали перших підозрюваних. Вони поміщені під варту. Затримання інших – лише питання часу», – повідомив офіційний канал варшавської поліції в «Твіттері».
    Як повідомляє Європейська правда, затримано троє осіб.
    Разом з тим, мер польської столиці Рафал Тшасковскій виступив на захист затриманих. Він написав у своєму мікроблозі: «Я сподіваюся, що ідеологічна суперечка нинішньої влади з людьми, які захищають гідність геїв і лесбіянок, не перейде за певну межу: ту, за якою держава бореться зі свободою думки своїх громадян, кидаючи їх у в’язницю».
    Цей маніфест прихильників ЛГБТ прокоментував кардинал Казімеж Нич, митрополит Варшавський. У своїй заяві він закликав «поважати релігійні почуття віруючих, незалежно від поглядів», припинити акти вандалізму та не переступати межу в публічних дискусіях.
    Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також написав у Твіттері: «Цінності, які вони [пам’ятники] символізують, важливі для мільйонів поляків, це спадщина, яку належить особливо ретельно охороняти. Не можна під прикриттям так званої рівності ставати агресором».
    Раніше такі інциденти траплялись із пам’ятниками в інших містах Польщі, а саме: папі Римському Іоанну Павлу II, президенту Леху Качинському, воєначальнику Юзефу Пілсудському, Вінценту Вітосу і навіть Тарасу Шевченку.
    Нагадаємо, на Луганщині вандали познущались над хрестами полеглим воїнам. Також у США чоловіка заарештували за знесення пам’ятника десяти заповідей Божих.

    Найсвіжіше

    Популярне