П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Львові попрощались з воїном-добровольцем Андрієм «Червнем» Гергертом

    Прощання із 42-річним військовим з Львівщини, заступником командувача Української добровольчої армії Андрієм Гергертом (позивний «Червень») відбулося 3 серпня у Гарнізонному храмі свв. апостолів Петра і Павла. Життя 42-річного воїна забрала важка недуга.
    Вшанувати пам’ять Захисника  України прийшло чимало небайдужих людей, зокрема рідні, побратими. Від громади міста з Героєм попрощались заступник міського голови Львова Андрій Москаленко та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко, повідомляє Духовна велич Львова.
    Побратим Героя згадує, що навіть перед смертю в останньому телефонному дзвінку він думав про Україну:«Це велика втрата для мене, батальйону, та всієї України. Перед смертю Андрій зателефонував мені, цікавився як справи на фронті. Це людина при страшних болях до останнього вболівав за державу, за Україну».
    Поховали військовослужбовця на Личаківському кладовищі. Андрій Гергерт народився на Львівщині, у Миколаєві. Воював з березня 2014 року. У лютому 2020 року йому діагностували рак шлунку.  До війни Андрій працював ветеринаром. У нього залишились дружина та четверо дітей. 2016 року  героя нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ-го ступеня  за особисту мужність самовідданість, виявлення  захисту державного суверенітету.
    Нагадаємо, капелани ПЦУ в Чернігові попрохали в Бога подати українському воїнству перемогу над російським агресором. Також на Донеччині попрощалися з розвідником морської піхоти Дмитром Красногрудем.

    Найсвіжіше

    Популярне