Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Червонограді місцева влада просить настоятелів церков проводити богослужіння на відкритому просторі

    У зв’язку з тим, що на Львівщині спостерігається висока кількість звернень і стабільно високі цифри госпіталізованих хворих на коронавірус, міська влада Червонограда звернулася до настоятелів Церков міста з проханням проводити богослужіння на відкритому просторі і нагадала, що проведення масових релігійних заходів дозволено за участю не більше однієї особи на 5 кв.м площі, і саме організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 м.
    Про це повідомив сайт “Голос Сокальщини”
    Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що головною причиною зростання захворюваності на Covid-19 на заході України стали богослужіння.
    Директор Львівського лабораторного центру МОЗ України Роман Павлів підтвердив тезу міністра охорони здоров’я України Максима Степанова про те, що найбільше на Львівщині людей інфікувалися у церквах.
    А Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України підготував Подання керівнику робіт з ліквідації надзвичайної ситуації, заступнику голови ЛОДА Івану Собку, в якому зазначається:
    “аналіз епідемічної ситуації щодо захворюваності коронавірусною інфекцією COVID-19 свідчить про те, що окрім іншого, ймовірним джерелом інфікування може бути перебування людей у церквах під час богослужінь та непоодинокі випадки захворювань цією хворобою церковнослужителів.
    Випадки серед священників, згідно з інформацією відокремлених структурних підрозділів Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, у Жовківському районі захворіло п’ять священників у п’яти населених пунктах (у селах Боянець, Монастирок, Крехів, Деревня, Сопошин), які ймовірно стали причиною інфікування ще 35 контактних осіб. У п’яти населених пунктах Яворівського району захворіло шестеро церковнослужителів: у м. Яворові, смт Івано-Франкове, с. Бірки, с. Любині, с. Краковець). Контактних осіб було — сорок чотири, троє з яких вже хворі. У Самбірському районі та у м. Самборі захворіли чотири священники — у м. Самборі та у с. Верхівці”.
    У поданні також повідомляється, що проводяться епідеміологічні розслідування у Крехівському монастирі (с. Крехів, Жовківський район) та Унівській лаврі (с. Унів, Перемишлянський район), де є спалах коронавірусу і багато хворих.
     

    Найсвіжіше

    Популярне