П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава юрвідділу РПЦвУ заявив про необхідність судити Порошенка за розпалювання релігійної ворожнечі, а борців за Томос назвав «злочинною групою»

    Очільник юридичного відділу Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) протоєрей Олександр Бахов вважає передчасним закриття ДБР кримінального провадження проти екс-Президента Порошенка за розпалювання релігійної ворожнечі.
    Про це повідомляє проросійське видання «СПЖ».
    «Слідчі ДБР передчасно закрили справу, яку, чомусь, називали справою про томос, – зазначив клірик, – Перш за все, мова йде про зловживання владою, втручання у внутрішні справи релігійних об’єднань, підробці документів, шахрайстві з боку політиків і функціонерів, які повинні бути належним чином розслідувані».
    Православний юрист зазначив, що тут «рильце в пушку» не лише у Порошенка та Юраша, оскільки там діяла ціла злочинна група, і ступінь винуватості кожного повинен встановити суд.
    «Злочинною групою, Бахов, очевидно, називає мільйони православних українців, які вимагали від влади допомогти українській церкві отримати визнання, і тисячі громадських активістів, які приймали участь в перемовинах, коли відстоювали інтереси своїх православних парафій.
    На останок, Бахов відзначився тим, у чому так завзято звинувачує Порошенка і його «злочинну групу».
    Клірик наголосив: «це папір (томос – ред.), який не має ніякої юридичної сили». Чому він сказав саме «юридичної», а не «канонічної»? – теж питання слушне. Ймовірно, десь в глибині душі він відчуває канонічну силу документу, що був наданий Вселенською Патріархією.
    Як би то не було, його заява пронизана зневагою до канонічної автокефальної Православної церкви України, і його слова точно здатні викликати релігійну ненависть до ПЦУ у читачів «СПЖ».

    Найсвіжіше

    Популярне