П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Дніпровщині капелани ПЦУ провели в останню дорогу воїна 137 обмп Ярослава Журавля

    У селі Андріївка Верходніпровського району на Дніпровщині у 23 липня капелани Православної Церкви України молитовно провели в останню дорогу розвідника 137 обмп Ярослава Журавля.
    40-річний  Ярослав Журавель був командиром машини – командиром 3-го відділення розвідувального взводу 137-го окремого батальйону 35-ї бригади морської піхоти ВМС ЗС України. Військовий загинув 13 липня під Зайцевим на Донеччині від обстрілу під час спроби евакуації тіла полеглого офіцера, повідомляє Новинарня з посиланням на АрміяInform.
    На похорон прийшли ветерани з кількох областей України, його бойові побратими, друзі, рідні та громадськість. Очолив похорон відомий капелан: Дмитро Поворотній.
    Він із 2015 року зі зброєю у руках боронив Україну від російської збройної агресії. У війну Журавель вступив до 20-го окремого мотопіхотного батальйону, потім продовжив службу у 93-й окремій механізованій бригаді “Холодний Яр”, останній бій Ярослава – у лавах 36-ої окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.
    Пораненого Ярослава Журавля тричі намагалися врятувати групи евакуації, проте росіяни щільним вогнем протидіяв цим спробам – міномети, гранатомети, стрілецька зброя. Під час останньої спроби бойовий медик Микола Ілін та Ярослав Журавель не доповзли один до одного під вогнем лише 30 метрів.
    Нагадаємо, раніше Київ прощався з Миколою Іліним. Також у штабі ООС військові офіцери із капеланом ПЦУ молитовно відзначили річницю Хрещення Русі.

    Фото: Новинарня

    Найсвіжіше

    Популярне