Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В Офісі президента працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви, – Порошенко

    У своєму привітанні із річницею Хрещення Русі-України Петро Порошенко заявив, що в Офісі Президента Володимира Зеленського на ключових посадах працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви.
    Порошенко нагадав, що з десятків справ, порушених проти нього, є одна, якою він особливо пишається. Це справа за Томос, яким надано незалежність Православній церкві України.
    «Дорогі українці! Із десятків політично вмотивованих справ, порушених проти мене за наказом Зеленського, є одна, якою я особливо пишаюся. Це справа за Томос, яким надано незалежність Православній Церкві України. Неймовірно, але факт: така справа теж розслідується. І це ще не все. На ключових посадах в Офісі Президента нині працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви в Україні. Це – попри те, що РПЦ цілковито і беззастережно підтримує реваншистську імперську політику Кремля. Влада заблокувала закон, який зобов’язує російську церкву в Україні у своїй офіційній назві позначити зв’язок із Москвою, а не маскуватися під українською вивіскою. Ігнорує влада і закон, який наділив громади правом вільного переходу до незалежної Православної Церкви України. Але ніхто вже не зможе заморозити розквіт нашої Церкви та її визнання іншими православними Церквами”, – наголосив Порошенко.
    За словами п’ятого президента, ПЦУ росте і шириться. Вона зміцнює свій авторитет серед українців. Закономірний історичний процес вже не можна зупинити. Тим більше – розвернути назад.
    Нагадаємо, Порошенко обговорив прискорення визнання ПЦУ з послом Польщі в Україні. Також Порошенко розповів про роль Філарета у справі ДБР про Томос. Раніше ми писали, що Перший заступник голови ОП Сергій Трофімов лобіює інтереси РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне