Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Харківщині предстоятель ПЦУ освятив новозбудований храм на честь святого Миколая Чудотворця

    Під час свого архіпастирського візиту до Харківської єпархії, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив новозбудований храм на честь святителя Миколая Чудотворця у селі Бугаївка Вовчанського району та звершив у ньому першу Божественну літургію.

    Митрополиту Епіфанію співслужили єпископи ПЦУ та місцеве духовенство. За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної епідемії COVID-19. Блаженнійший Епіфаній відзначив меценатів і благодійників, що сприяли зведенню храму церковними нагородами, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Сьогодні день великої радості з нагоди спільного освячення цього прекрасного храму. Отож, вітаю усіх з цією знаменною подією. Лише в жовтні ми заклали тут пам‘ятну капсулу, а сьогодні вже звершили першу Божественну літургію у повністю збудованому храмі. Тож ми повинні дякувати Богові за Його благовоління і милість до нас», – сказав митрополит Епіфаній.

    «В цей день Церква відзначає пам‘ять святої рівноапостольної княгині Ольги, вона будувала храми і її славний онук – святий Володимир Великий – ще більше займався будівництвом церков. Як бачимо, зараз ми продовжуємо цю традицію наших предків і вгодну Богові справу. Наш народ ще з давніх часів прагнув мати свою незалежну Церкву. І тепер, в єдності, ми здобули визнання нашої справжньої автокефалії, про що навіки зазначено в Патріаршому і Синодальному Томосі. Тож нам ще і ще раз є за що подякувати Господу. Найкращим ж виявом вдячності Богу буде наша любові один до одного. Адже там де немає любові, там панує руйнування, а любов завжди скріплює і об‘єднує», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше на Харківщині єпископ ПЦУ Митрофан освятив нові дзвони храму.Також у Луцьку нацгвардійці та капелани ПЦУ вшанували полеглих Героїв Майдану.

    Найсвіжіше

    Популярне