Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Маразм міцнішає: У Москві почали будувати головний храм російських олімпійців

    У Російській церкві вирішили не зупинятись і після зведення Головного храму Збройних Сил Росії почали будувати велику кам’яну церкву на честь благовірного князя Дімітрія Донського, яка стане головним храмом для Олімпійської збірної Росії.
    Церква будується у віддаленому районі Москви Північне Бутово, в рамках програми РПЦ з будівництва «200 храмів». Навколо храму будуть побудовані спортивний майданчик, а до нього буде прибудований басейн, паломницький центр, квиткові каси та інші соціальні об’єкти, цитує агентство куратора програми, колишнього заступника мера Москви Владіміра Рєсіна, передає агентство «Інтерфакс-релігія».
    Програма 200 храмів часто викликала протести у росіян через те, що нові церкви будувалися в загальних міських просторах.
    Очікується, що на будівництво храму піде 5-7 років. Відзначається, що храмовий комплекс займе близько 17 тисяч кв. метрів, при цьому сам храм буде вміщати 2 тисячі прихожан.
    Нагадаємо, Головний храм Збройних сил Росії прикрасили вітражами з серпом і молотом. Також там будуть висіти фотографії батька Путіна і діда Зеленського.

    Фото: foma.ru

    Найсвіжіше

    Популярне