Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав громадян США з Днем Незалежності

    На своїй сторінці у Facebook митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав братів і сестер у Христі, а також усіх громадян США з Днем незалежності.
    «Сьогодні передаю теплі вітання нашим братам і сестрам у Христі та усім громадянам США, хто відзначає 244-ту річницю Незалежності їхньої країни. Америку недарма називають країною свобод, прав і можливостей, і в цьому я переконався минулоріч, здійснивши свій перший, як Предстоятель Православної Церкви України, візит до Сполучених Штатів Америки.
    Понад два століття ця країна для багатьох у світі уособлює втілення громадянських свобод, захисту демократії та можливість для здійснення мрій. При заснуванні нової держави в основу цих цінностей було покладено розуміння та повага до Божого Закону, а також до невід’ємних прав людини, наданих їй Творцем, – права на життя та свободу. І цей дух поваги та свободи я відчув і під час спільного богослужіння у Соборі Святої Трійці в Нью-Йорку, де звучала молитва і українською, і англійською, і грецькою мовами, а також під час нагородження мене шанованою відзнакою – «Нагородою патріарха Афінагора з прав людини» («Athenagoras Human Rights Award»), і під час численних зустрічей з духовенством, громадськими діячами, представниками міжнародних організацій, державних інституцій Америки, українською діаспорою.
    «Freedom is not free» – «Свобода не отримується задарма» – написано на одному з меморіалів у Вашингтоні. Ця істина закарбувалася в моїй пам’яті, бо ми, українці це дуже добре розуміємо, адже досі відстоюємо свою незалежність та свободу – як державну, так і духовну. США йшли до утвердження демократії понад 200 років. І наша країна теж прямує цим шляхом – правди і свободи. І хоч дається нам це нелегко, але маємо вже визначні досягнення на цьому шляху, зокрема, ми вибороли незалежну помісну Українську Православну Церкву, яка є фундаментом, духовною основою незалежної України.
    Вітаючи усіх американців з їхнім великим державним святом, Днем незалежності, бажаю подолання сучасних викликів й протиріч, мирного, процвітаючого майбутнього, нових досягнень та всіх благ. Також бажаю якнайшвидшого завершення пандемії і гостинно запрошую до нас в Україну, державу з тисячолітньою історією, багатими культурними й духовними традиціями та привітними й щирими людьми!»

    Найсвіжіше

    Популярне