Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Політтехнолог вважає, що зупинка переходів МП до ПЦУ справа рук Трофімова

    Українська журналістка, політичний технолог Олеся Яхно пояснила чому зупинились переходи церков із Московського патріархату до Православної Церкви України.
    За її словами, перший заступник голови Офісу президента України Сергій Трофімов, який звинувачує когось в упередженості, сам же явно не є рівновіддаленим і явно демонструє свою прихильність виключно УПЦ МП, тому «не дивно, чому заблокований перехід громад в ПЦУ». 
    Про це вона написала у соцмережі Facebook
    Яхно зазначила, що Трофімов може, як вірянин і парафіянин ходити в будь-яку церкву, але ж він говорить про релігійну політику держави і цьому сам же явно демонструє свою прихильність виключно УПЦ МП.
    «Позиція Трофімова демонструє абсолютне нерозуміння довгострокових процесів і рішень. Отримання права України на автокефалію і створення Помісної православної церкви – це подія, що вимірюється важливістю на сотні й тисячі років, бо це одна із системоутворювальних подій», – впевнена політтехнолог Олеся Яхно.
    Вона зауважила, що влада України не знає і не розуміє важливості створення Помісної православної Церкви в Україні.
    «Про це у владі ніхто не те, що не говорить, а говорить прямо протилежне. Я так розумію, Трофимов не вважає, що така велика країна як Україна і з такою кількістю православних гідна мати церкву, яка представляє Україну, а не іншу державу (в цьому випадку Росію, навіть якби і не було російської агресії)», – підсумувала вона.
    Нагадаємо, президента закликали звільнити першого заступника керівника ОПУ Трофімова. Також релігієзнавець розкритикував Трофімова назвавши його споживачем «кремлівської благодаті». Загалом низка політиків в Україні намагається відновити монополію московської церкви.
     

    Найсвіжіше

    Популярне