Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Генпрокуратура РФ спростовує схиігумена Сєргія: Путін – не антихрист

    Генеральна прокуратура Росії вимагає видалити з YouTube відеозвернення забороненого в служінні схиігумена Сєргія (Романова), в якому він закликав не брати участь в голосуванні за поправки до Конституції. Про це росЗМІ повідомив прихильник схиігумена Всєволод Могучєв.
    «Наші опоненти знайшли новий ефективний інструмент тиску на схиігумена і монастир. Якщо людина нікому не цікава і її не бояться з точки зору його дій і масштабів впливів, то ніхто не буде нічого блокувати», – сказав Могучєв.
    Згідно з повідомленням Роскомнадзора, Генпрокуратура визнала недостовірною інформацією слова схиігумена: «Через поправки до Конституції, через наше добровільне відвідування пунктів для голосування, незалежно від нашої згоди чи незгоди, тобто їм потрібна масовість, буде узаконена рабовласницька влада. Тобто ми добровільно узаконюємо владу майбутнього антихриста і його слуг і втрачаємо благодать Святої Трійці і покров Божої Матері. Заявляю всім народам Росії, не ходити на пункти для голосування!».
    Могучєв уточнив, що це вже другий прецедент, пов’язаний з блокуванням відеороликів схиігумена. «Є чітке розуміння, що інтересанти ухвалення подібного рішення дуже побоюються тих речей, які схиігумен озвучує. Тому що вони відчувають, що за ним правда, а за ними правди немає», – сказав він.
    Раніше схиігумен Сергій заявляв, що «Путін захоплюється армією, у якій буде штучний інтелект без жалю і співчуття після чіпування». Єкатеринбургська єпархія РПЦ позбавила Сєргія (Ніколая Романова) права проповідувати через те, що він прокляв людей, які закликають до закриття храмів під час «самоізоляції» по коронавірус, і попередив про створення «електронного табору сатани». Він також назвав пандемію коронавірусу міфом і закликав до непокори церковному керівництву і владі.

    Найсвіжіше

    Популярне