Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Третього липня, без перебільшення, буде вирішуватись майбутнє РПЦ

    В Єкатеринбурзькій єпархії Російської православної церкви призначили третє засідання церковного суду над скандальним схиігуменом Сєргієм (Романовим) на третє липня поточного року.
    Про це повідомляє «Ахилла».
    Під час другого засідання, на яке клірик не з’явився, було прийняте рішення «висловити жаль через прояву непослуху і несмирення з боку схиігумена Сєргія (Романова) і закликати його ще раз до виконання монашої обітниці і священничої присяги».
    На третє засідання його планують викликати повісткою.
    «Положення про церковний суд РПЦ» передбачає, що у разі, коли розгляд справи може спричинити заборону в священнослужінні, у разі неявки обвинуваченого церковний суд відкладає судове засідання до двох разів. На тертій раз (за умови відсутності з неповажних причин) церковний суд розглядає справу за відсутності обвинуваченого.
    Отже, третього липня єпархіальний суд буде зобов’язаний прийняти якесь рішення у відношенні схиігумена за будь-яких умов.
    Нагадаємо, що на першому засіданні отець Сєргій (Романов) зачитав своє звернення і залишив засідання, а на друге не з’явився зовсім.
    Відтак, незабаром РПЦ або продемонструє силу і заборонить клірика у служінні, або спасує і остаточно втратить імідж.
    Обидва варіанти розвитку подій несуть свої загрози для Російської православної церкви.
    У першому випадку, «поки що» схиігумен Сєргій (Романов) може спровокувати силове протистояння в «окупованому» його прихильниками Середньоуральському жіночому монастирі. Внаслідок таких дій, можуть бути жертви серед населення, а також, серйозні кадрові перестановки в російській церкві.
    Другий же сценарій, яскраво продемонструє неспроможність РПЦ підтримувати хоча б внутрішню дисципліну і поступово може призвести до повного занепаду цієї релігійної організації.

    Найсвіжіше

    Популярне