Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд у Росії відмовив у допуску архієпископа ПЦУ Климента до захисту кримчанина Приходька

    Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону, який 9 червня розпочав розгляд по суті справи Олега Приходька, не допустив архієпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента до захисту проукраїнського активіста.
    Про це повідомляє LB.ua з посиланням на «Кримську солідарність».
    Захист клопотав про допуск архієпископа Климента в якості громадського захисника. Він пояснив, що має «надавати духовну підтримку» і знає Приходька з 1998 року, коли він «при будівництві церкви в Євпаторії виконував зварювальні роботи».
    Російський прокурор виступив проти допуску священика в якості громадського захисника.
    Суд залишив клопотання про допуск в якості громадського захисника архієпископа Климента без задоволення.
    Олег Приходько був затриманий 9 жовтня після обшуку в його будинку в селищі Орехово Сакського району окупованого півострова. У його гаражі була нібито виявлено ​​тротилову шашку із запалом для ручних гранат в металевій оболонці з під вогнегасника з вражаючими елементами у вигляді зварювальних електродів.
    Приходько стверджує, що все це йому підкинули.
    За версією обвинувачення, Приходько виготовив вибуховий пристрій з метою підриву будівлі окупаційної міської адміністрації міста Саки з метою вплинути на органи влади, щоб ті прийняли рішення про входження Криму до складу України. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (підготовка теракту) і за статтею 223-1 КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин).
    Приходько свою провину заперечує і вважає цю справу політичним переслідуванням за його проукраїнську позицію.
    На початку квітня 2020 року Олег Приходько був етапований зі слідчого ізолятора Сімферополя в ФКУ СІЗО-1 Ростова-на-Дону, де і перебуває в даний час.

    Найсвіжіше

    Популярне