Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили про «небесну допомогу» останнього царя Росії у боротьбі з фашизмом

    Глава Карельської митрополії Російської православної церкви митрополит Константін (Горянов) відзначився гучною проповіддю напередодні дня початку війни фашистської Німеччини і Радянського Союзу.
    Про це повідомляє «Столица на Онего».
    «Проти ідеології неможливо воювати самими танками чи пушками. Ідеології потрібно протиставити іншу ідеологію, – наголосив митрополит. – Проти темної містики ідеологічного сплаву Третього Рейху, що складався з наукового матеріалізму, давньогерманських вірувань та тібетської чорної магії, з її концтаборами і жертвоприношеннями встала інша ідея – православна ідея».
    Дивно чути, як православний владика називає сталінізм з його концтаборами, депортованими народами, репресіями, масовими стратами, винищенням інтелігенції «православною ідеєю».
    Але, згадавши, що мова йде про владику РПЦ, здивування минає.
    Втім, митрополит Константін (Горянов) ще мав «туза в рукаві», яким здивував публіку. Ієрарх заявив: «безстрашний цар (Микола ІІ – ред.), який вів переможну війну з Німеччиною під час Першої світової війни, він же молився за нас, в сонмі всіх святих в землі русскій просіявших, у війні вже з фашистською Німеччиною».
    Втім, не варто переживати за психічне здоров’я митрополита. Стурбування закрадається тоді, коли усвідомлюєш, що в Росії чимало осіб, які сприймають за правду «усяку-всячину», яка лунає від позолочених митр.
    А чим закінчується втовкмачування «усякої-всячини» в голови окремих росіян, вже давно відчули на собі мешканці окупованих районів Донецької та Луганської областей України.

    Найсвіжіше

    Популярне