Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Через століття: Українські військові зняли патріотичне відео-перевтілення


    «Є те, що бурлить в наших венах – кров наших предків – козаків. Є те, що в 2014 році підштовхнуло кожного взяти зброю до рук і йти на захист своєї домівки, своєї землі від рашиської нечесті. І ми досі тут, на війні – на російсько-українській війні», – написала на своїй сторінці у Facebook одна з учасниць проєкту Наталія Борисовська.

    фото зі сторінки Наталії Борисовської

    Ідея відео належить доброволиці Аліні Михайловій, яка на війні з перших днів. Саме вона вигадала зробити акцент на генетичному коді. Наштовхнуло на таку думку відео американських дівчат-військових, але знімати українок хотіли не просто на підборах і в гарних сукнях, а акцентуючи на національній приналежності, передає BitukMedia.
    «Хочеться в черговий раз нагадати про наш фронт. Про наше військо. Про тих, хто і на 7 рік проводжує боротьбу з російським окупантом. Хлопці та дівчата. Жінки та чоловіки. Красиві, ніжні, мужні, сильні, сором’язливі, зовсім різні та прекрасні! Це відео не про когось окремо, особисто. Це відео про потужну Україну, яка виборює свою свободу з давних давен», – написала на своїй сторінці у Facebook Аліна Михайлова.
    фото зі сторінки Аліни Михайлової

    І додала: «Говоріть про Україну собі. Говоріть про Україну світу».
    Створювати відео допомагала журналістка Віолетта Кіртока і художниця Ірина Горшкова, яка повезла свою колекцію вишиванок просто на передову.
    фото зі сторінки Наталії Борисовської

    Знімали 5 днів на передовій, залучили військових чотирьох бригад ЗСУ та добровольців.
    фото зі сторінки Аліни Михайлової

    «У нас війна з Росією, і ми хотіли зробити акцент на тому, що ти завжди повинен пам’ятати, що ти українець. Не тільки тоді, коли дістаєш паспорт зі свого загашнику. Українець завжди повинен мати чітку проукраїнську позицію, пам’ятати свою історію і не цуратися її. Розуміти, що в нас немає «братьев», «сестер» – інших держав. У нас є ми – одна, єдина нація», – додає учасниця проєкту Наталія Борисовська.

    Найсвіжіше

    Популярне