П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Московського священика звільнили зі штату Вінницької поліції

    Священник церкви Московського патріархату, що знаходиться на території Головного управління Нацполіції у Вінницькій області і був працевлаштований попереднім керівництвом в поліцію інструктором, звільнений з штату поліції.
    Про це під час прес-конференції 2 червня повідомив керівник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, передає Вінниця інфо.
    «Ця подія резонансна і актуальна для Вінниці і області. Хочу запевнити, інформація, що священник знаходиться в штаті поліції Вінницької області, це вже не так. Його немає в штаті. Щодо храму, який в знаходиться в дворі поліції, можу Вас запевнити, що поліція під моїм керівництвом буде поза релігією. Громада, яка ходить на службу в цій церкві має визначатись якого вона патріархату, чи куди ходять, до цього батюшки, чи не до цього… Якщо там є якісь порушення саме з боку поліції, то ми будемо розбиратись. За цим фактом Національна поліція України проводить службове розслідування», – прокоментував Іван Іщенко.

    Раніше протоєрей УПЦ Московського Патріархату Гудзенко отримував зарплатню як працівник поліції Вінниччини.
    У Вінницькій області минулого року часто були «церковні скандали» у зв’язку з зміною приналежності релігійних громад. Минулого року в жовтні поліція подала до суду через заяву від представників православної церкви московського патріархату, які вважають, що за два храми незаконно зареєстрували за релігійними громадами православної церкви України ПЦУ.
    1 червня на посаду начальника Національної поліції Вінницької області призначили Івана Іщенка. Раніше цю посаду обіймав прихильник Московського патріархату Юрій Педос, якого нещодавно було призначено радником голови Нацполіції України.

    Найсвіжіше

    Популярне