Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Клірики РПЦвУ м’яко натякнули на необхідність відновлення економічних зв’язків з Росією

    2 червня відбулася перша зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з главами церков та релігійних організацій – членів Всеукраїнської Ради Церков і Релігійних Організацій. Про це повідомляє Урядовий портал.
    Під час зустрічі, представники релігійних організацій надали Уряду низку пропозицій щодо послаблення карантинних обмежень для релігійних організацій та порушили питання ролі церков у залученні інвестицій до України.
    Цікавить питання, інвестиціям з якої держави можуть посприяти єпископ Віктор (Коцаба) та протоєрей Микола Данилевич? Зважаючи на їхню безапеляційну відданість ідеології «русского міра» можна з впевненістю сказати, що точно не із «загниваючої» Європи.
    Тема такої гострої необхідності відновлення економічного «союзу» України та Росії досить часто звучить з екранів та сяє на шпальтах проросійських видань та каналів. Днями заклик до відновлення виходу на ринок Росії і відкриття власного ринку для РФ пролунав від народного депутат України від ОПЗЖ Наталії Королевської.
    Чи дійсно Росія так сильно і абсолютно альтруїстично прагне врятувати економіку України, яка, за словами окремих кремлівських експертів «дихає на ладан»? Чи РФ таким чином намагається врятувати власну економіку?
    Для відповіді на вказане питання варто згадати наступне. По-перше, повернення України в економічну орбіту Росії одразу ж означатиме відновлення постачання української води до окупованого Криму. По-друге, відновлення зруйнованого війною Донбасу також ляже на плечі українських платників податків та представників бізнесу.
    Російська Федерація у такий спосіб «латає» гігантських масштабів діру у власному бюджеті. Відтак стає зрозумілим факт стурбованості станом економіки України кліриками РПЦвУ, а також справжня мета їхніх аж занадто «миротворчих» ініціатив.

    Найсвіжіше

    Популярне