Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Намісник Лаври визнав Православну церкву України?

    Сайт Києво-Печерської Лаври опублікував відеозвернення намісника монастиря митрополита Павла (Лебедя) під назвою «По поводу недостоверной информации о Печерских святынях».

    Вказаний ролик містить цілу низку претензій архієрея РПЦвУ до Православної церкви України та громадян активної позиції, які голосують за петицію про передачу Лаври у користування ПЦУ. Окрім цього, він щосили намагається створити в уяві глядачів образ порожніх храмів ПЦУ, до яких не ходять люди.

    У той самий час митрополит Павло зазначив: «Ви здобули свою незалежність, отримали те, що хотіли. Сьогодні є свобода для кожної людини, і якщо ви підете в ПЦУ, ви можете собі молитися».

    Ці тезиси, щонайменше, свідчать про визнання єрархом РПЦвУ Божої Благодаті у молитвах, що підносяться в храмах ПЦУ. Таким чином, митрополит Павло імовірно вже не вважає ПЦУ «розкольниками» і підтвердив її незалежність.

    Як можна припустити, відтепер єпископат ПЦУ у свідомості намісника Лаври утвердився як єпископат, і вже не є «групою громадян, які називають себе єпископатом».

    Чи може відеозвернення митрополита Павла (Лебедя) покласти старт визнання ПЦУ єрархами РПЦ та РПЦвУ покаже лиш час. Однак точно можна наголосити на тому, що ментальна готовність до цього поступово визріває в головах митрополитів та єпископів, які підпорядковані Московській Патріархії.

    Найсвіжіше

    Популярне