Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Абсолютна нетерпимість та погрози: РПЦвУ лютує через ініціативу Зеленського

    Лицемірні піснеспіви про всезагальну любов та мир Російська православна церква в Україні (УПЦ МП) різко замінила на гнівну риторику. Ініціатива Володимира Зеленського про побудову нової мечеті у столиці України зачепила чутливий нерв ідеології «руского міра».
    Підконтрольний РПЦвУ «Перший козацький» заволав про неприпустимість безоплатного виділення землі під ісламську святиню, мовляв, такий «подарунок» не світить православній церкві. Окрім цього, «скрєпоносні» обурені фактом затвердження мусульманських свят у списку державних свят України.
    Проросійські пропагандисти заявляють, що іслам сповідує невелика частина громадян України, відтак нема ніякої необхідності підігравати їхнім інтересам.
    Наостанок, на «Першому козацькому» прозвучала беззаперечна нота нетерпимості. Загравання з кримськими татарами точно «відверне православний електорат» від Володимира Зеленського.
    Яка ще демонстрація нетерпимості та ворожості до будь-якого інакомислення з боку РПЦ та РПЦвУ потрібна Україні? РПЦвУ вкотре протиставила себе цивілізованому розвитку суспільства, демократії, толерантному та мирному співіснуванню різних релігійних груп населення.
    Більш того, РПЦвУ вже майже не соромиться своїх недолугих спроб тиску на Президента України та епічних проявів невігластва під час критики рішень української влади.

    Найсвіжіше

    Популярне