П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Від коронавірусу помер голова райради, який боровся з порушенням карантину Почаївською лаврою

    Пішов з життя голова Кременецької районної ради, що на Тернопільщині, Володимир Стефанський
    Його не стало 22 травня, повідомив лікар-епідеміолог Тернопільської обласної лабораторного центру Володимир Паничев, передає Еспресо.TV.
    «Коронавірус у нього підтвердили 18 травня. Хоча він почувався недобре ще раніше. Госпіталізували в Почаївську лікарню з пневмонією. Уже потроху починав з неї виходити. Був на кисневій підтримці», – сказав лікар.
    Також про смерть батька повідомив його син Олександр Стефанський.
    У Кременецькому районі 23 травня було оголошено днем ​​жалоби. Голову райради поховають в селі Великий Кунинець. На похоронах дозволили бути присутнім тільки кільком родичам і двом представникам влади.
    Як повідомляє тернопільське видання 20 хвилин, у одного з синів і мами Володимира Стефанського теж підтвердили коронавірус. Тривалий час вони втрьох лікувалися під наглядом медиків будинку.
    В середині квітня 2020 року в своєму інтерв’ю ВВС News Україна Стефанський висловився за повне блокування і закриття Почаївської лаври на карантин.
    Він розповів, що в Почаївській лаврі «гуляє коронавірус» і що домовився з намісником монастиря митрополитом Володимиром про те, що ні в храмах, ні в готелі Печерської Лаври не буде прочан на Великдень.
    Окрім того, його заступник В’ячеслав Онишкевич стверджував, що саме через порушення карантину в Почаївській лаврі, місто Почаїв було закрите для в’їзду і виїзду. Пізніше стало відомо, що у Онишкевича теж діагностували COVID-19.

    Найсвіжіше

    Популярне