Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Сотні тисяч людей висловились за заборону російському пропагандисту їздити в Європу і США

    Петицію із закликом заборонити російському телеведучому та пропагандисту Владіміру Соловйову в’їзд до Європи та США на сайті Change.org підтримали понад 200 тисяч осіб. Автором звернення до міністра внутрішніх справ Італії Лучані Ламорджезе виступив православний священик-емігрант отець Сергій (Sergios K-nidis).
    Петиція з’явилася в мережі в жовтні 2019 року. «Ця людина [Владімір Соловйов] з його агресивною риторикою змусив багатьох молодих людей вступити до лав приватних військових підрозділів і вести братовбивчу війну в таких країнах, як Україна і Сирія. Багато з цих людей втратили свої життя і забрали життя інших», – йдеться в тексті петиції.
    Автор додав, що Соловйов, будучи співробітником російської державної телерадіокомпанії, ображає росіян і підсилює військову риторику. Крім того, заяви журналіста сповнені ксенофобії та екстремізму і залишаються безкарними, зазначив він. «На гроші, отримані від пропаганди, купив дві вілли біля озера Комо і хоче оселитися там», – підкреслив отець Сергій.
    Він закликав міністра МВС Італії позбавити Соловйова можливості в’їхати до країни і завдати шкоди її суспільству. «Будь ласка, внесіть до “списку Магнітського” ім’я Владіміра Соловйова і забороніть йому в’їзд до США і країн Євросоюзу», – укладено в петиції.
    Про першу віллі телеведучого на озері Комо в Італії стало відомо в 2017 році. Друга, вартістю понад мільйон євро, була виявлена ​​в січні 2019 року. Телеведучий заявляв, що ніколи не приховував свого багатства і що придбав нерухомість в Італії, оскільки «вона дешевше, ніж під Москвою».

    Найсвіжіше

    Популярне