Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Полтаві на дзвіницю РПЦвУ вчепили герб Російської Федерації

    На дзвіниці Хрестовоздвиженськрого жіночого монастиря московського патріархату, що на Полтавщині, помітили герб Російської Федерації, якого раніше не було.
    Гібридна інвазія «російського світу» супроводжується застосуванням маніпулятивних технологій, направлених на спотворення фактів, смислів і символів. У історичному і культурному смислі ці спотворення ведуть до вандалізму, передає Релігія в Україні. 
    Чудова дзвіниця на яку можна дивитися до безкінечності спаплюжена сучасним двоголовим гербом «братньої» Російської федерації. Дуже “духовно і доречно” особливо у період Російсько-української війни.

    Монастир розташований неподалік Полтави в смт. Червоний Шлях і на старіших фото видно дзвіницю без російського герба.
    Мимохіть виникає запитання: то що ж воно тутенько діється? Це було диво, чи «справа рук людських»? Дзвіниця сама «чудесним чином оновилася», чи їй «допомогли» місцеві «шанувальники руського міра»?
    У біблії пише «по їхніх плодах ви пізнаєте їх» (Матвія 7:16). Полтавська єпархія РПЦвУ яскраво демонструє своє ставлення до історико-культурної спадщини, створеної руками багатьох поколінь українців. Це ставлення до пам’яті про наших прадідів. Яка повага до пам’яток української культури, то десь така і до народу, який її творив і до його земної Батьківщини – теж.
    Храмова архітектура використовується для розміщення «зовнішньої реклами» путінізму. А що може краще підтвердити політичну незаангажованість організації, ніж публічне розміщення нею символіки ворожої держави? Та ще під час війни?
    Демонстрація на церквах найновішої (2000 року) геральдики РФ вказує на солідарність ієрархії РПЦвУ з діями (у т.ч. – військовими) російської сторони.
     

     

    Найсвіжіше

    Популярне