Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Президент Сербії пожалівся Путіну на гоніння православних в Чорногорії

    Президент Сербії Александар Вучич провів телефонну розмову із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Вучич подякував президенту Путіну за надану медичну допомогу і пожалівся що у сусідній країні – Чорногорії, відбуваються «гоніння» на Сербську православну Церкву.
    Про це пише РТС Планета.
    Президент Сербії розповів Путіну про «переслідування духовенства Сербської православної церкви в Чорногорії», а також про ситуацію в Косові.
    Також Вучич повідомив Путіну, що вирішив за згодою російської сторони вшанувати членів команди Збройних сил Російської Федерації, які допомагали в Сербії зупиняти поширення COVID-19.
    Сторони погодились, що потрібно продовжувати працювати разом, щоб собор у Белграді за допомогою Росії був завершений. Вучич висловив сподівання відвідати Росію.
    Президент Сербії Вучич зазначив, що «сербський та російський народ у дусі своєї свободи поважають своїх героїв, не дозволяючи фальсифікувати історію».
    Раніше Духовний фронт України повідомляв, що у Чорногорії поновилися сутички вірян СПЦ з поліцією: За «святині» проти «усташів».

    Найсвіжіше

    Популярне