Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд Греції відхилив позов про скасування визнання ПЦУ

    Пленум Державної Ради (Вищий Адміністративний Суд) Греції відхилив позов проросійських активістів із «Панеллінського православного союзу», а також фізичних осіб про скасування рішення Священного Синоду Елладської Церкви від 12 жовтня 2019 року про визнання згідно канонічного права прерогативу Вселенської Патріархії надати автокефальний статус Українській Церкві (ПЦУ) і привілей Афінського архієпископа керувати цим питанням з боку Елладської Церкви.
    Як повідомляє Doxologiainfonews з посиланням на ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Державна Рада вирішила, що рішення Священного Синоду є внутрішнім церковним питанням, яке стосується православних церковних структур та міжправославних стосунків, і відзначила, що це питання регулюється виключно канонічним правом, а не в межах державних норм, а також, що від статусу і компетенцій політичних органів не витікають правочинні наслідки.
    Підсумовуючи, Пленум Державної Ради відмовив у задоволенні позову, оскільки він спрямований проти акту з духовним змістом, який не має ознак виконавчого адміністратвного акту. Тобто це не сфера компетенції Державної Ради.
    Нагадаємо, у жовтні 2019 року Елладська Церква заявила, що рішення про визнання ПЦУ єдино правильне і жодних інтерпретацій.

    Найсвіжіше

    Популярне