П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Очільник РПЦвУ Онуфрій вже два тижні не з'являвся на публіці

    Куди подівся очільник Московського Патріархату в Україні, у якого підозрюють коронавірус? Вже другий тиждень його ніхто не бачив і він не з’являється на богослужіннях.
    На третій тиждень після Великодня, на фейсбук-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії публікують минулорічну проповідь Онуфрія, яку він говорив в ефірі телеканалу «Інтер» (11 травня 2019), повідомляє Сerkvarium.
    Останній раз митрополит Онуфрій (Березовський) з’явився на публіці 14 квітня, коли він привітав віруючих зі Страсною седмицею. Фото чи відео з Великоднього богослужіння 18-19 квітня так і не було оприлюднено, лише розповсюджено офіційне привітання, яке було записане заздалегідь.
    Раніше Духовний Фронт України повідомляв, що митрополит Онуфрій (Паканич)_та митрополит Антоній (Паканич) госпіталізовані у лікарню під чужими іменами. Відтоді митрополит Онуфрій не з’являвся на публіці. Сам Новінський повідомив, що в нього підтверджено коронавірус.
    Нещодавно також було оприлюднено відео з промовою митрополита Павла, намісника Києво-Печерської лаври, зняте начебто після його виписки з Олександрівської лікарні. Дату запису цього відео теж встановити неможливо. На ньому митрополит Павло у зеленому облачені, яке традиційно не використовується, ані на Страсному, ані на Світлому тижні. Ймовірно, відео було записано на Вербну неділю (12 квітня), тобто завчасно, але оприлюднено пізніше (20 квітня).
    Коли в УПЦ МП постійно приховують суспільно значущу інформацію щодо своїх захворілих, постає питання – а куди подівся сам предстоятель цієї церкви? Який стан його здоров’я? Чи здатен він керувати церквою? Якщо не здатен – то хто керує УПЦ МП і на якій канонічній підставі?
    Поки що ані громадськість, ані віряни цієї церкви не мають відповідей на ці питання.

    Найсвіжіше

    Популярне