Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ готується до релігійної війни?

    Спікер РПЦвУ протоєрей Микола Данилевич заявив, що «захоплення храмів» можуть призвести до релігійної війни в Україні, яка «опасна для мира и целостности» України.
    Таку заяву священик зробив в ефірі YouTube-каналу «Витражи: о вере в красках». Він наголосив, що «это непросто какие-то межрелигиозные разборки, это несет опасность для целосности нашего государства». Також служитель закликав ПЦУ «схаменутись» і «во имя Украины … пусть не разрушают нашу страну».
    Такі вислови рупора РПЦвУ звучать уперше. До цього вся риторика стосовно питання «захоплення храмів» зводилась до нашумілої тези про «гоніння на Церкву». Сама ж РПЦвУ у цьому процесі виступала як жертва цих «гонінь». Про це рупори РПЦвУ говорили в усіх можливих міжнародних правозахисних інстанціях, а свою «правоту» відстоювали у судах. Тепер, виходячи з заяви Миколи Данилевича, слідує що ці методи є бездієвими, і тому в РПЦвУ готуються до релігійної війни.
    На фоні нещодавніх заяв митрополита РПЦвУ Антонія (Паканича) про «терор» проти РПЦвУ і ситуацію з «гуманітаркою» від Росії для Києво-Печерської Лаври, заява Даниливеча звучить насторожливо. Сподіваємось, отець просто обмовився.

    Найсвіжіше

    Популярне