Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ, ігноруючи самоізоляцію, править служби в одному храмі з ПЦУ

    У Шумську, що на Тернопільщині, священник РПЦвУ Михайло Костюк повинен перебувати на самоізоляції, адже є контактною особою хворої на коронавірус людини. Натомість він продовжує службу у храмі та зустрічається з вірянами.
    Про це розповів священник з місцевої громади ПЦУ протоєрей Микола Бабій, передає 0352.ua.
    «Проблема ще й у тому, що Преображенська церква перебуває у спільному користуванні РПЦвУ та ПЦУ. Більшість богослужінь ми проводимо після Московського патріархату. Священник Костюк, який повинен бути ізольований через те, що є контактною особою з людьми, у яких підтверджено коронавірус, продовжує служити, зустрічається з людьми в храмі та поза ним. Наприклад, 17 квітня разом з парафіянами він готував храм до Великодня», – розповів Бабій.
    На щастя, громада Тернопільської єпархії ПЦУ проводить службу без парафіян. Тобто після РПЦвУ у храмі служить один священник та керівник церковного хору. Але у ПЦУ стурбовані, що приміщення церкви не дезінфікують взагалі.
    Священнослужителі зобов’язані дезінфікувати приміщення самостійно за допомогою звичайних антисептиків, які їм надали волонтери.

    Найсвіжіше

    Популярне