Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    ЗМІ: Інфікований очільник РПЦвУ Онуфрій збирається очолити Великоднє богослужіння

    Митрополит РПЦвУ Онуфрій, у якого підтвердився коронавірус, буде проводити літургію в ніч на Великдень.
    Рішення проводити літургію в ніч на Великдень було опубліковано пресслужбою УПЦ. Однозначної заяви про те, що предстоятель РПЦвУ митрополит Онуфрій і керуючий справами РПЦвУ митрополит Антоній здорові, – не було, передає РБК-Україна.
    «Перебуваючи в доброму здоров’ї і гарному самопочутті, архіпастир готується до вчинення Великодньої служби та зустрічі Світлого Христового Воскресіння», – йдеться в заяві прес-служби.
    Про те, що очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій діагностували наявність коронавірусу підтверджують близьке до митрополита джерело виданя LB.ua.
    За його інформацією, митрополит здав позитивний тест чотири дні тому. «Симптомів поки немає. Кризові 7-11 днів. Лежить в «боксі Новинського», – зазначив співрозмовник LB.ua.
    «Ні, це не чутки. Факт. Причому медичний. Хоча в УПЦ МП все спростовують і навіть постять його старі архівні фоточки. Мовляв, живий-здоровий, приходбте ввечері на службу до Феофанії. Брешуть», – пише головний редактор видання LB.ua Соня КОшкіна у своєму телеграм-каналі.
    Перед тим видання ZN.UA з посиланням на джерела повідомило, що главу РПЦвУ госпіталізували в Київський інститут серця Бориса Тодурова.
    «Онуфрій знаходиться в спеціальній палаті в лікарні Тодурова, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легенів, особливо тонко і ефективно виконує функцію наповнення легенів киснем, народний депутат Вадим Новінський», – пише видання.

    Найсвіжіше

    Популярне