П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Поліція залучатиме спецназ для недопущення скупчення людей на Великдень

    Якщо цього року на Великдень до храмів піде хоча б десята частина вірян, є ризик спалаху коронавірусу в Україні. Аби запогігти скупченням людей поліція залучатиме спецназ.
    За даними силовиків, торік в релігійних обрядах на Великдень взяли участь близько 7,5 мільйона українців. Якщо в цьому році до церкв прийде принаймні 10%, то в Україні може бути масштабний спалах коронавірусу. Про це заявив директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, передає РБК-Україна.
    «Ми в черговий раз закликаємо громадян не приходити в цьому році на релігійні служби. У разі, якщо таке станеться, правоохоронці будуть проводити роз’яснювальну роботу, щоб люди дотримувалися особистих заходів безпеки й тримали необхідну дистанцію. Якщо не вдасться профілактично достукатися до свідомості громадян, за словами голови Нацполіціі Ігоря Клименка, правоохоронці готові вдаватися до більш жорстких заходів – адміністративних покарань», – заявив Шевченко.
    У свою чергу, радник міністра внутрішніх справ Юрій Тандіт заявив, поліція залучатиме спецназ в разі скупчення людей на Великдень. При цьому до охорони громадського порядку на Великдень залучено майже 30 тис. правоохоронців.
    «Ми будемо зупиняти цих людей, у місцях масового скупчення людей будемо використовувати сили спеціального призначення», – підкреслив Тандіт.

    Найсвіжіше

    Популярне