П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    В Одеській області РПЦвУ приховує масштаби поширення коронавірусу

    В Одесі у Свято-Іверському патріаршому чоловічому монастирі приховують факти масового зараження коронавірусом серед ченців і семінаристів. Тим часом головний санітарний лікар Одеської області Владислав Гончаров вже заявляє про зараження відразу трьох представників православної церкви Московського патріархату в місті Теплодар.
    Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму блозі.
    Буквально цього ранку я писав про те, що священнослужителі РПЦвУ на сьогоднішній день є коронавірусно-небезпечною більшістю, виконуючи функції не тільки носіїв, але і розповсюджувачів зарази серед прихожан.
    Згідно тільки з відкритих даних про заражених серед священиків РПЦвУ, без складнощів вираховується, що практично кожен 34-й заражений коронавірусом в Україні – священик РПЦвУ. Але це, що стосується відкритих даних. А як щодо реальної обстановки, старанно приховуваної настоятелями храмів?
    Зазначу, що цього тижня головлікар одеського обласного Центру соціально значущих хвороб Світлана Єсипенко відзначала, що в Одеській області епідеміологічне розслідування випадків захворюваності серед священиків РПЦвУ, (вона ж УПЦ Московського патріархату) зустрічає протидії серед «слуг божих».
    З великими труднощами вдається ідентифікувати випадки захворювань коронавірусом та їх контакти. Наприклад, як це було з черницею Свято-Воскресенського монастиря в Теплодарі та священиком в місті Подольську, коло контактів, яких ретельно приховувалося. Але, далі, як то кажуть – більше!
    Згідно з наявною інформацією, COVID-19 досить масштабно поширився за стінами Свято-Іверського патріаршого чоловічого монастиря (на проспекті Небесної Сотні) і Свято-Успенського чоловічого монастиря на Дачі Ковалевського, настоятель якого митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. Також на коронавірус хворі учні при Свято-Успенському монастирі.
    Священики монастиря даний факт всіляко приховують, а лікуванням хворих ченців і семінаристів займаються самостійно, вдаючись до анонімних послуг прихожан-медиків. За інсайдерською інформацією, кількість хворих там може перевищувати сто осіб. Тим часом головний санітарний лікар Одеської області Владислав Гончаров на сьогоднішньому брифінгу в обласній адміністрації прямо назвав священнослужителів і храми однією з «груп ризику», а також офіційно озвучив інформацію про трьох людей, які заразилися коронавірусом у православному монастирі Московського патріархату в Телподаре. Також Гончаров підкреслив, що священики – одні з тих, хто найбільше порушує режим карантину.
    І в контексті цієї інформації, тільки по Одесі, виникає питання про реальні масштаби поширення коронавірусу серед тих, хто з перших днів заперечував карантин, грубо його порушував, ставлячи під загрозу здоров’я та життя прихожан. На мій погляд, ситуація зараз складається настільки критична, що одночасне приховування буйства коронавірусу в храмах РПЦвУ, а з іншого їх заклики до парафіян традиційно відзначити Великдень, ігноруючи карантин, ніщо інше як злочин загальнодержавного масштабу, що потребує негайного втручання влади.

    Найсвіжіше

    Популярне