Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Метаморфози РПЦ. На прикладі Андрєя Ткачова

    Одіозний священнослужитель РПЦ протоєрей Андрєй Ткачов днями заявив, що він не закликав порушувати карантин: «Я не призываю к нарушению карантинных мер — Боже сохрани!». Всі заяви про нібито його заклики до порушення карантину, Ткачов називав наклепами ворогів, сказавши: «Враги мои реша мне злая, придумывают мне всякие фокусы», і ще раз наголосив: «Я не призываю нарушать карантин, нет-нет — сидим на карантине, все хорошо».
    Ще на початку епідемії Ткачов відверто глузував з карантинних заходів, вийшовши на проповідь у своєрідному респіраторі схожому на протигаз, а заклики святкувати Пасху вдома називав «кінцем православія». Тепер же Ткачов кардинально змінив свою думку, але не вибачився перед віруючими за своє глузування з епідемії. Що змусило, так кардинально змінити отцю Андрію свої погляди на проблему, невідомо. Навряд отець Андрій дійсно, почав перейматись проблемою поширення короновірусу, адже у тих же відео, він називає його «небольшим злом». Цікаво буде почути позицію отця Андрія про майбутнє святкування Великодня, яка цього року також пройде в умовах карантину і без віруючих.
    На період карантину служитель закликав віруючих читати Священне Писання, починаючи з Апокаліпсису. На думку отця Андрєя, людство чекає ще більше бід. Тому важливо читати Апокаліпсис й інші книги Писання. Звернувшись до віруючих він наголосив: «Если ты верующий и сел на карантин — тебя там благословили, приказали, застращали, запугали — телевизор выключай, Библию читай»».
    А нещодавно він закликав віруючих знайти в інтернеті інформацію про 14 святих, «которые помагают людям в разных болезнях… моровых поветриях…». Адже народ «все равно лазиет по интернету», бо «все больные и интернетозависимы». На думку отця Андрєя, молитва до цих святих допоможе і в «эти «страшные» дни», адже особисто йому відомий випадок зцілення хлопчика від раку горла, від якого «врачи сказали мы порвем наши дипломы… если такое бывает, ми – не врачи».
    Ткачов саркастично згадав і про збільшення кількості розлучень після карантину у Китаї, зазначивши, що таким чином карантин показує на людські слабості, тому він закликав своїх глядачів «быть другими, не глупости смотреть и гнусности всякие, а смотреть хорошие вещи», тому порадив знайти «информацию про 14 угодников и про всех о них прочитать».
    Наступного дня Ткачов знову закликав віруючих сидіти вдома, розповівши глядачам про випадки холери в історії Москви, під час якої, одного разу вбили єпископа Амвросія, який «запретил народу собираться на молитву». Під час однієї сутички, коли єрарх намагався розігнати людей з молитви, «народ его не понял, и его убили». Проте Ткачов не став деталізувати цю подію, і розповів про святого Філарета (Дроздова), який відомий багатьма холерними проповідями, і проводив багато хресних ходів і молитов проти холери. Тому Ткачов знову закликав своїх глядачів «умножить молитву» і «побыть монахами, побудьте в келии и телевизор выключайте, потому что келия всему научит… в келии сидите… и Библию чиайте, Псалтирьку святую и поклончики кладите». Таки чином на його думку «все пройдет и будете живы-здоровы и в Царствие Небесное войдете».

    Найсвіжіше

    Популярне