П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Чи виженуть Павла з монастиря? Від Covid-19 помер ще один ченець Києво-Печерської лаври

    У Києво-Печерській лаврі ще одна смерть від коронавірусу – сорокарічний єродиякон Наум.
    Про це повідомляє церковний журналіст Серігй Чапнін.
    За його словами, виникла ситуація, за якої нинішня чернеча громада Києво-Печерської лаври може бути повністю дискредитована в очах українського суспільства.
    «Виникла абсолютно нова і досить небезпечна для УПЦ МП (РПЦвУ – ред.) ситуація. Якщо митр. Онуфрій проявить слабкість і спробує залишити (на своїй посаді, – ред.) Павла, то виникає великий шанс, що держава у відповідь скаже, що йому такі «соціально небезпечні» ченці не потрібні й… передасть Києво-Печерську Лавру ПЦУ», – сказав журналіст.
    Крім того він додав, що ще один єпископ, третій за рахунком, – заражений коронавірусом.
    Сергій Чапнів впевнений: якщо очільник РПЦвУ митрополит Онуфрій «з ганьбою не вижене з ігуменів Павла» (який закликав обійматись), то втратиться довіра до чернецтва Московського Патріархату.
    «Якщо він не буде з ганьбою вигнаний з ігуменів, це буде моральний крах не тільки чернечої спільноти (де, як виявляється, ніхто не дбав про своїх ближніх), але й керівництва УПЦ МП (РПЦвУ – ред.) (як зберегти довіру до чернецтва, якщо воно веде себе безвідповідально і по відношенню до парафіян, і по відношенню один до одного)».
    Протодиякон РПЦ Андрєй Кураєв теж гнівно відреагував: «Ну ось – митрополит Павло. Відповідальний за Лавру. При ньому там в кінці 90-х була епідемія СНІДу. Замовчували. Ніхто не відповів. Зараз він своєю тупістю і хвастощами перетворив лавру на головне осередок зараження для всієї України. Що, буде  як і раніше брязкати своїми двома панагіями?»
    Сьогодні ми повідомляли, що влада Києва закриває Києво-Печерську лавру: там вже більше 90 хворих. Раніше помер архімандрит Києво-Печерської лаври Нектарій, який був підключений до ШВЛ.
     

    Найсвіжіше

    Популярне