Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ – коронавірусні диверсанти або лемінги московського патріархату

    В Україні триває карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу і дотримання самоізоляції ніхто не скасовував. Тим часом, зі стану РПЦвУ звучать вкрай тривожні заяви, які інакше як суїцидальних покликом священнослужителів не можна назвати … Або все ж можна?
    Про це пише військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму блозі.
    Так, в РПЦвУ продовжують наполегливо натякати на те, що карантин їм не завадить провести святкування не стільки вже Вербної неділі, скільки Великодня для віруючих, як того вимагає віра.
    Можливо, представники РПЦвУ планують провести масштабну онлайн трансляцію для своїх парафіян, як це вже давно роблять ПЦУ і Українська Греко-католицька церква? А ось і ні.
    Наприклад, у Почаївській лаврі стверджують, що, дослівно: «Сподіваємося на святу воду, а не антисептик», митрополит Антоній мовить середньовічну єресь про те, що «через причастя вірус не передається», а керівник Синодального інформаційно-просвітницького відділу РПЦвУ митрополит Климент заявив: «Он-лайн трансляція – це не богослужіння. У нас Бог живий, а не Бог онлайн. Тому ніколи не можна замінити причастя або сповідь онлайн, це буде просто нерозумно і нас люди не зрозуміють».
    Навіть не дивлячись на те, що коронавірус вразив священиків РПЦвУ і проник у святая святих – Києво-Печерську лавру, укривши її доглядача, три десятки ченців, а так само вже забравши життя архімандрита лаври Нектарія, в стані московського патріархату продовжують дотримуватися свідомо суїцидальних форм богослужіння. І виникає питання, чим в такому випадку священик РПЦвУ відрізняється від середньостатистичного лемінга? А, мабуть, тим, що така наполегливість у прагненні стати жертвою коронавірусу більше нагадує справжню диверсію.
    Адже погодьтеся, що може бути краще для гібридної пропаганди, вимушеної зараз направляти колосальні ресурси для приховування реальної обстановки з поширенням коронавірусу в Росії, ніж неконтрольований спалах в Україні. Повна переорієнтація телевізійних ефірів, експертної думки і банально балакучих голів, на проблему під давно нам знайомим заголовком «що там у хохлів?» Але ось невдача, Україна коронавірус поки тримає під контролем і колапсу вдається уникнути.
    З іншого боку, все може різко змінитися, завдяки саме масовим заходам, які виходять за межі дотримання суворого карантину. І РПЦвУ в даному випадку грає саме за таким сценарієм, з перших же днів проводячи очевидну антидержавну політику, прикриваючись ефемерною риторикою і доводами з релігійним підтекстом, що не витримують елементарної критики.
    А тому, якщо чинна влада не відреагує на «вербний шабаш» РПЦвУ, то він може стати нічим іншим як репетицією перед куди більшою провокацією на Великдень, за сценарієм, написаним в Даниловому монастирі. І в підсумку, ця розробка РПЦ-ФСБ, через два тижні після святкування, виллється в масштабний спалах COVID-19, з яким буде непросто впоратися. Зате буде про що поговорити гібридним сусідам, за одне, заминаючи свій колапс, особливо напередодні побєдобєсія 9 травня.

    Найсвіжіше

    Популярне