Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Упертість митрополита РПЦвУ Антонія: Невігластво чи диверсія?

    Не зважаючи на зростання кількості захворювань на COVID-19 та поширення хвороби серед священників, митрополит РПЦвУ Антоній (Паканич) відверто нехтує вимогами карантину і публічно закликає до цього інших.
    У своєму коментарі на YouTube-каналі «Лавра. Путь спасения» він зазначив, що думки про те, що через Таїнство Євхаристії можна якимось чином заразитися – «це нелюдські думки, це думки абсолютно від інших духів злоби, які намагаються таким чином боротися з самою Церквою». Ця заява прозвучала на тлі поширення хвороби серед насельників Києво-Печерської Лаври, та повідомлення про зараження коронавірусом намісника Троїцького Іонинського монастиря в Києві архієпископа Іони (Черепанова).
    Припустімо, що дійсно через Таїнство Євхаристії в храмах УПЦ МП заразитись не можна. Але як тоді бути, якщо сам священник є носієм і розповсюджувачем недугу? Чи може дати РПЦвУ хоч якість гарантії, хоча б своїм власним віруючим у «рускій мір», абсолютної безпеки відвідування храмів в час стрімкого поширення епідемії? Питання риторичне.
    Варто задуматись, яка причина того, що керуючий справами РПЦвУ відстоює таку позицію? Чи не виконує він якусь задачу, яка могла б надійти від однієї «миротворчої» федеральної служби однієї з братських сусідніх держав? Чи він, як особа високого духовного звання, просто випробовує на міць свою власну віру у Господа та силу власної молитви, якими він планує захистити всіх від епідемії підступного COVID-19?

    Найсвіжіше

    Популярне