П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії лікарі молять про копійчані маски, а Кірілу з бюджету дають мільйони доларів на резиденцію

    Поки в російських містах медики записують відео з проханням забзпечити їх мінімальними засобами захисту від коронавірусу, на реконструкцію резиденції Московського патріарха Кіріла російські чиновники виділяють десятки мільйонів доларів з бюджету.
    Вартість реконструкції Феодорівського містечка в Царському селі (місто Пушкін під Санкт-Петербургом), де, за даними росЗМІ, може бути організована резиденція патріарха Кіріла, зросла до 2,42 млрд рублів (майже 33 млн доларів). У тому числі в 2020 році на реконструкцію планується витратити 1,58 млрд рублів, а в 2021 році – 840 млн рублів. Гроші планується виділити з російського федерального бюджету.
    На даний час Феодорівське містечко є патріаршим обійстям. Його оригінальна назва – Будинок для причту і службовців Федорівського Государєва собору. У складі комплексу є кілька будівель загальною площею понад 10 тис. квадратних метрів.
    У травні минулого року росЗМІ опублікували розслідування, в якому говорилося, що в рамках реконструкції Феодорівського містечка в трапезній палаті комплексу організовують резиденцію для патріарха Кіріла площею майже 3,5 тис. квадратних метрів. У палаті будуть розташовані домова церква, вітальня, бібліотека з більярдною, розглядається можливість прибудови ліфта.
    За підрахунками російських журналстів це буде вже сьома резиденція Кіріла. І це тільки ті, про які відомо.

    Найсвіжіше

    Популярне