П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод Елладської Церкви закликав своїх архієреїв жертвувати зарплату на боротьбу з коронавірусом

    Священний Синод Елладської Православної Церкви закликав своїх архієреїв пожертвувати щомісячну зарплату на боротьбу з коронавірусом.
    Про це повідомляє Romfea.gr.
    У циркулярному листі від 6 квітня, йдеться, що на засіданні Постійного Священного Синоду було вирішено, щоб всі його члени (це 14 архієреїв на чолі з предстоятелем) пожертвували свою місячну зарплату на боротьбу з пандемією Covid-19. Те ж саме рекомендовано зробити всім єпископам Елладської Православної Церкви.
    «Вищезазначений акт розуміння та любові в Христі сприятиме кращому лікуванню хвороби, в той час як це буде практичним вираженням нашої участі у потребах грецького народу», – сказано у циркулярі.
    Богослов Російської православної Церкви протодиякон Андрей Кураєв відреагував на це так: «Це вони напевно спеціально зробили лише для створення такого фону, на якому наші (російські – ред.) послідовники апостолів будуть виглядати не дуже благодатно. А в нашому Третьому Римі поки ще не чути не те що про пожертвування від єпископів, але навіть про зміну єпархіального податку з московських парафій, ні про аналогічний дії із внесками з інших єпархій на користь Московської патріархії».
    egiklios sinodou 1
    egiklios sinodou 1

    Найсвіжіше

    Популярне