Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    США визнали російських націоналістів терористами

    Американська влада визнала російську організацію «Рускоє імперскоє двіженіє» (РІД) терористичною.
    Про це повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника Держдепу США, передає Інформаційний спротив.
    Раніше про намір Держдепу включити РІД в список терористичних організацій повідомила американське видання «Нью Йорк Таймз». У розмові з кореспондентом видання координатор відомства з питань боротьби з тероризмом Натан Сейлс назвав міру безпрецедентною.
    «Це перший випадок, коли США визнали терористами прихильників переваги білої раси, що підтверджує, наскільки серйозно нинішня адміністрація ставиться до цієї загрози. Ми робимо те, чого ніхто з наших попередників не зробив, щоб протистояти цій загрозі», – зазначив Сейлс.
    За даними американського видання, за включенням РІД до списку терористичних організацій піде прийняття Мінфіном США рішення про блокування всіх активів організації на території країни і заборону для американців проводити будь-які угоди з її представниками, а членам РІД може бути заборонений в’їзд до США.
    РІД відома тим, що готувала найманців для війни проти України на Донбасі.
    На сайті РІД вона названа російською православною національно-патріотичною та монархічною організацією, а її основними завданнями – захист традиційних російських цінностей, підтримка політичної, духовної та культурної російської експансії, боротьба з русофобією, нелегальною імміграцією, церковними єресями і розколами, а також активна пропаганда російського християнського націоналізму.
    Після рішення влади США російські націоналісти потрапляють в одну компанію з Аль-Каїдою та Стражами ісламської револіції.

    Найсвіжіше

    Популярне