Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Наступне вогнище зараження? У Почаєві закрили лікарню, три десятки медиків – на обсервації

    У містечку Почаїв, де знаходиться однойменна лавра РПЦвУ, одразу майже три десятки медиків місцевої лікарні помістили на обсервацію, а медичний заклад зачинили.
    «Ще один епіцентр поширення коронавірусу може з’явитися у Тернопільській області. Раніше від COVID-19 злягли медики Монастириського району – їхня кількість уже доходить до 40. А тепер аналогічний сценарій розгортається в Почаєві. Недугу діагностували в чотирьох медсестер. І тепер 27-х контактних медиків закрили на обсервацію. Як і лікарню, де вони працювали», – йдеться у сюжеті ТСН.
    Також повідомляється, що зараз Почаївська лікарня зачинена на замок разом із персоналом усередині. Замість пацієнтів там двадцять семеро контактних медиків, зачинених на обсервацію. Вони лікували хвору дитину на коронавірус, не відаючи про її діагноз. Двоє з них – уже хворі, передає Укрінформ.
    «Двоє в лікарні, двоє – вдома під спостереженням сімейного лікаря. Усі в задовільному стані, легкий ступінь», – заявив головний лікар Почаївської районної лікарні Богдан Кучер.
    Першими злягли санітарки, зізнаються тамтешні медики, бо геть не мали засобів індивідуального захисту. Іще у березні у них не було навіть масок, розповіла Тетяна Демчук , яка працює в рентгенкабінеті.
    «Нам видавали перших чотири маски на пів місяця. А потім дали тридцять масок нам на два тижні. Халати одноразові ми купили за свої кошти в аптеці», – розповідає жінка. Із відчаю, медичка вирішила самостійно пошити собі захисний костюм – з дощовика і тканини з гумою.
    Містяни терміново кинулися складати гроші, щоби закупити для лікарні найнеобхідніше. Бо, як з’ясувалося, саме цей заклад – одна з опорних лікарень для боротьби з коронавірусом під час першої хвилі епідемії. Інфекційне відділення Почаївської лікарні розраховане лише на сім місць, два з яких уже зайняті хворими медиками. З апаратами штучної вентиляції легень теж кепсько, з двох справний лише один.
    Нагадаємо, що це відбувається біля Почаївської лаври РПЦвУ, після відвідин якої коронавірус виявили в жителя Хмельниччини, а також у паломників з Молдови.
    Після перших повідомлень про зараження промосковські ЗМІ поширювали повідомлення, що перевірка нічого не знайшла: «представники Нацполіції поспілкувалися з настоятелем та іншими відповідальними особами Почаївської лаври. За словами представників монастиря, останнім часом паломники приїжджали до лаври, але лише на легкових транспортних засобах, жодних автобусних екскурсій не було. І осіб з ознаками вірусної інфекції не виявлено».
    Попри застереження і численні повідомлення про захворілих у Почаївській лаврі, РПЦвУ виправдовувалася та ігнорувала карантин. Ось і маємо…

    Найсвіжіше

    Популярне