Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Більше 10 не збиратися: На Харківщині поліція контролюватиме церковні богослужіння

    У Харківській області трапляються порушення карантину в церквах Московського Патріархату. Про це голова ХОДА Олексій Кучер заявив на зустрічі з духовенством, яка пройшла в облдержадміністрації.
    Як повідомляють «Факти» з посиланням на прес-службу ХОДА, факти порушень навів начальник ГУ Нацполіції України в Харківській області Валерій Сокуренко. За його словами, нещодавно велику кількість людей було зафіксовано в церкві на території Московського району міста Харкова.
    В цьому районі в церквах Московського патріархату проходили богослужіння без обмеження кількості людей. Наприклад у цьому районі у Свято-Покровському монастирі РПЦвУ на фото богослужіння зафіксовано більше ніж 10 людей.

    «Такого точно не повинно бути, і за таке ми будемо складати адмінпротоколи. Ми змушені це робити, і ми будемо це робити. Я не кажу про кримінальну відповідальність, але про адміністративну кажу вже зараз», – заявив Валерій Сокуренко.
    Олексій Кучер закликав всіх глав конфесій подбати про здоров’я своїх віруючих.
    «Береженого Бог береже. Тому саме нам з вами треба максимально створити умови для того, щоб наші громадяни – ваші віруючі – були здорові», – зазначив голова ХОДА.
    При цьому Православна церква України дозволила богослужіння без особистої присутності в храмах мирян – беруть участь тільки священик, церковнослужителі та хор. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ. Синод буде наполягати, що за умови дотримання норм карантину храми повинні залишатися відкритими для віруючих.

    Найсвіжіше

    Популярне